Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mafia 3 datum vydání 26. dubna, vábí tištěná karta obchodu

Jak na to reagují 2K? + KOMENTÁŘ.

EG přináší jako první - Americký řetězec BestBuy umístil do svého kamenného obchodu předobjednávkovou kartu Mafia 3 (Alza.cz), na které je nálepka tvrdící, že hra vyjde 26. dubna 2016.

Fotku poslal čtenář do IGN, které kontaktovalo vydavatele 2K a promptně od něj sehnalo oficiální vyjádření:

"Stále platí, že Mafia 3 vyjde někdy ve fiskálním roce 2017 [od dubna 2016 do března 2017-pozn.red]. Zatím jsme neoznámili žádný termín. Je běžnou praxí obchodů, že ke hrám dávají předběžné termíny, ještě než byly ohlášeny, protože zadání nějakého data vyžadují jejich počítačové systémy."

Není to poprvé, co u pokračování této původně české gangsterky figuruje duben. Ten samý den už dlouho na svém webu uvádí jiná americká síť GameStop, kde visí dosud.

Buď tedy obchody od sebe tyto odhady dne vydání kradou, nebo disponují nějakou interní informací, kterou my ještě neznáme. Případně jen tak střílejí data od boku, jak má zrovna správce databáze či obchodník u distributora náladu, aniž by nad tím chvíli přemýšlel, ve snaze vyvolat o hru zájem u zákazníků.

Ale když už někdo odpovědný nechá vytisknout takovou papírovou kartičku pro sekci prodejny s nadcházejícími hrami (tam, kde dříve bývaly prázdné DVD krabičky, než je lidé začali krást) a na ní napíše pevné datum, už to přeci jen něco málo stojí, jak finančně, tak časově...

Jistá je jediná věc: Mafia 3 ještě rozhodně nedospěla do takové fáze marketingu, který by nasvědčoval vypuštění už za čtyři měsíce odteď. Na to se o hře zatím málo mluví, viděli jsme pouze dvanáctiminutové souvislé demo z GamesComu. Spíš bychom si vsadili nejdříve na konec léta a i to je dost optimistické.

Vše o hře v kompletním pokrytí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments