If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeština pro Zaklínač 3 se vyplatila, libuje si Cenega

Tipovala dopředu méně kusů.

Vlastní zpráva - V návaznosti na včerejší pochlubení se 35 tisíci prodaných kusů Zaklínač 3 (Alza.cz) v ČR/SK jsme na toto téma ještě jednou hodili řeč s Cenegou.

Co vlastně na tento výsledek říká? Je s ním spokojená, nebo předpokládala vyšší číslo? A co čeština, vyplatila se do ní jistě nemalá investice?

"Tipovali jsme menší prodeje Zaklínač 3, takže se lokalizace určitě vyplatila. Popravdě jsme měli úplně na začátku trošku obavy, ale zase jsme si říkali, že Zaklínač je Zaklínač," prozradil uvažování marketingový manažer distributora Chalid Himmat.

Prý jim pomohlo, že měl zkušenosti s vydáním předchozích dvou dílů (ty vydal ještě český CD Projekt), proto v tomto směru maličko zariskoval. Na kolika kusech se to lámalo, aby se investice zužitkovala, bohužel nevíme.

Připomeňme zde, že rozhodnutí o lokalizaci se vždy musí učinit dlouho dopředu, když se ještě vůbec neví, jak daná hra dopadne, kdy se toho o ní moc neví nebo není ukázána veřejnosti. U spousty jiných velkých titulů by distributor vyrobil oficiální překlad strašně rád, protože by se mu to dle propočtů vyplatilo, ale často mu to není schváleno u zahraničního vydavatele.

Loňský rok prý byl pro Cenegu Czech celkově mimořádný, nejen díky této hře, ale i dalším jako GTA 5 PC, Fallout 4 či Batman Arkham Knight: "Je vidět, že krize je z pohledu zákazníků zapomenuta, protože to byl opravdu rekordní rok, minimálně pro nás."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments