If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

S ochranou Denuvo budou Far Cry Primal, The Division i Tomb Raider

Crack pro ně asi hned nevznikne.

EG přináší jako první - Máme tu zprávu, která nadělá značné vrásky pirátům. A naopak potěší všechny, které živí herní branže nebo jim záleží na jejím dobrém zdraví, protože u jmenovaných titulů lze díky tomu předpokládat mnohem vyšší než běžnou prodejnost.

Ta samá softwarová technologie, na kterou si nedávno veřejně stěžoval vedoucí crackerské skupiny v souvislosti s nezpirátěným Just Cause 3, má být přítomna u celé řady nových zimních her.

Vypovídají o tom čerstvě nalezené důkazy: o využití Denuvo u únorového Far Cry Primal (Alza.cz) otevřeně hovoří smluvní podmínky EULA, které musí každý hráč odsouhlasit: "Tento produkt je chráněn DRM a anti-tamper ochranou Denuvo". Varují také, že i po odinstalaci produktu mohou v počítači nějaké její soubory zůstat.

Zabudování ochrany do Rise of the Tomb Raider na PC (Alza.cz) se zdá být pravděpodobné kvůli výskytu ústředního obrázku z této hry na stránkách technické podpory Codefusion. Tato doména patří Rakušanovi jménem Reinhard Blaukovitsch ve stejném městě Salzburg, kde sídlí firma Denuvo. Square Enix by se nedalo divit, když se jim u Just Cause 3 bohatě osvědčilo, nelze vyloučit i u letního Deus Ex: Mankind Divided.

Poslední hrou, u které se spekuluje o sázce na těžce prolomitelné řešení, je The Division (Alza.cz) rovněž od UbiSoftu. Crackeři, kteří si posvítili na uniklé spouštěcí soubory z bety v debugeru, hlásí, že jejich nástroje stopy po Denuvo indikují. V tomto případě je ovšem zvláštní, že v readme souboru se nic takového nepíše (na rozdíl od Far Cry) a že by bylo i u hry, kde bude hlavním DRM multiplayerová povaha s nutností unikátního účtu na online službě UbiSoftu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry Primal

PS4, Xbox One, PC

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

See 1 more

Tom Clancy's The Division

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments