Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Už jsou známy hardwarové specifikace PlayStation 4.5

Bude jedna verze her, na PS 4.5 poběží lépe a rychleji.

Jak se zdá, kódové označení pro PlayStation 4.5 je NEO. Alespoň podle informací serveru GiantBomb, který měl k dispozici dokumenty popisující fungování této nové konzole.

Nová konzole bude existovat společně s klasickou PlayStation 4 a umožní vývojářům vytvořit prostě jenom vylepšené verze PS4 her, které využijí lepší hardware v konzoli.

Od října by měly PS4 hry vycházet v základním módu a ve vylepšeném NEO módu. Základní mód bude kompatibilní se současnou verzí PS4, zatímco NEO mód bude využívat lepší hardware pro "stabilnější framerate a lepší grafiku". Hry nebudou muset běžet v nativním 4K rozlišení, i když nová konzole ho bude podporovat.

Dokonce i existující hry budou moci využívat NEO hardware, pokud na ně vytvoří vývojáři patche. Hry vydané v září budou pak vyžadovat pozdější update pro NEO standard.

Nebudou ale existovat žádné hry pouze na NEO, takže se současní majitelé PS4 nemají čeho obávat. Sony nechce žádné NEO exkluzivity a vývojáři nesmějí mít ve hrách ani speciální NEO vylepšení, pokud se netýkají vizuálního vjemu.

Data ještě neznamenají, že NEO vyjde v říjnu. Je to pouze deadline pro vývojáře.

Co se specifikací týče, NEO bude obsahovat osmijádrový Jaguar procesor na 2,1GHz (původní má 1,6GHz). Grafická karta bude vylepšenou verzí AMD GCN s 36 výpočetními jednotkami na 911MHz (jde o dvojnásobek výpočetních jednotek oproti původnímu GPU, které běží na 800MHz). Propustnost paměti bude 218GB/s, kdežto nyní má PS4 propustnost 176GB/s. Jinak ale půjde o totožné 8 GB DDR5 paměti.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments