If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Už se prodalo 270 milionů PS4 her

+ 40 milionů konzolí je doma.

S trochu matoucí chlubící se tiskovkou přispěchala dnes v poledne Sony. Znovu v ní vyzdvihuje odbyt 40 milionů konzolí PlayStation 4, jenže počkat... to už tu jednou bylo.

Zatímco v měsíc staré zprávě hovořila o expedici 40 milionů PS4 do obchodů ke konci fiskálu (31.3.2015), dnes už mluví o tom samém číslu v souvislosti s koncovými zákazníky. Chápeme-li to tedy správně, za dva uplynulé měsíce se ty kusy ležící v obchodech odebraly do domácností.

Zajímavé je i zveřejnění počtu celkem 270,9 milionu globálně prodaných her pro PlayStation 4, což v sobě zahrnuje krabicovky i digitálky z PlayStation Store.

A které hry považuje Sony za důležité pro příští období? Jmenovala v tiskovce od japonské centrály tyto: Final Fantasy 15, Nioh, Ryu ga Gotoku 6, Gran Turismo SPORT, Gravity Rush 2, The Last Guardian. Od nezávislé komunity tvůrců vyhlíží zase DOWNWELL, Jotun a Push Me Pull You.

Mimochodem, dle MCV je PlayStation 4 jedinou konzolí, která zatím v letošním roce dokázala ve Velké Británii prodat více kusů než ve 2015. Meziroční nárůst je přesně o 6,7 procenta, přesto zařídila menší tržby než vloni kvůli nižší prodejní ceně. Oproti tomu odbyt Xbox One tam meziročně spadl o 15 procent, stejně jako tam padá odbyt všech konzolí a to o 22 procent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments