If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Upgradovaný Xbox One čtyřikrát výkonnější?

Divoké spekulace.

Poté, co do toho včera praštilo Kotaku, se i další americké weby rozhodly přispět do mlýna a zveřejnit to, co někde zaslechly či zjistily o inovovaných modelech konzolí.

Podle Polygonu má být nový Xbox One údajně čtyřikrát výkonnější než stávající Xbox One, aspoň takový je prý cíl Microsoftu.

S výkonen 6 teraflopů by byl tento "Xbox One-Two" výrazně silnější než upgradovaná PS4.5 (Neo / PS4k), která má zvládat údajně 4,14 teraflopů. Tímto srovnáváním ještě neoznámených konzolí se ovšem dostává na pole hodně divokých spekulací, ve finále může být vše úplně jinak.

Pro představu, aktuální model Xbox One má umět 1,32 teraflopů oproti 1,84 teraflopům u současné PlayStation 4. Dle tohoto rozdílu, který se projevuje ve většině nynějších her, si můžete sami odvodit, jaký výkonnostní skok by to oproti aktuální generaci mohl být, pokud se předpovědi naplní. Nicméně vše je minimálně rok vzdáleno a čerstvě oznámené grafické čipy Nvidia GTX 1080 / 1070 dokáží vykouzlit 6,5 - 9 teraflopů.

Co se týče té Slim verze Xbox One, údajně avizované na E3 konferenci, tak má přijít na trh zhruba letos v srpnu, být schopna přehrávat video ve 4K a lépe upscalovat (uměle zvyšovat/přepočítávat) rozlišení her. Velikostně má být bedna dle The Verge asi o 40 procent menší než starý, kravsky velký Xbox One.

Poslední zvěstí z Polygonu je, že Microsoft údajně plánuje ještě více utužit propojení mezi Xbox One a Windows 10, takže veškeré chystané xboxové exkluzivity vylezou ve stejný den i na PC, tak jako třeba u Quantum Break.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments