Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 7 nebude o střílení

+ průchod demem a různé konce.

"Pokud máte rádi spoustu zbraní a střílení, nebude tahle hra pro vás tím pravým ořechovým. Takovým lidem doporučujeme spíš Umbrella Corps. Oproti němu nebude včera oznámený Resident Evil 7 gunfestem, půjde o survival horor," prohlásil hlavní vývojář Koushi Nakanishi na E3 pro Eurogamer. Ne žeby tedy boje úplně absentovaly (v demu už někteří našli sekyru), ale nebude se kolem nich vše točit (léčit se opět budete nalezenými bylinkami).

Hrajete za obyčejného člověka, nikoli za hrdinu z komiksů či extra schopného žoldáka jako v posledních hrách Resident Evil. Vše je sice zasazeno do stejného světa jako ostatní díly série, jinak má být vše vystavěno úplně od nuly (vývoj RE7 začal už ve 2014). A Biohazard není pouze název pro japonsko, nýbrž také nápověda, o čem je příběh.

Watch on YouTube

Nakonec pouze třígigové PS4 demo si už dokoli může stáhnout z PlayStation Store (na PC/X1 později). Odehrává se v opuštěném domku na farmě, zatímco se venku stmívá, a vše nově sledujete z vlastních očí. Mnozí to popisují jako Blair Witch Project říznutý Texas Chain Saw Massacre. Výše se můžete mrknout na průchod celým demem, které má mnoho různých konců, z nichž některé zůstávají být docela záhadné (tady seznam těch nalezených - pochopitelně spoilery!).

Pozitivem je, že hraní tohoto dema nijak neovlivní váš zážitek v plné verzi (leden 2017, Alza.cz), protože pak budete hrát za někoho úplně jiného a tenhle level v ní ani nenajdete. Je to jen taková ochutnávka, jaký styl hratelnosti čekat.

Neobvyklou perličkou je odměna za předobjednávku: Survival Pack, který vám okamžitě odemkne nejvyšší obtížnost (ostatní hráči bez předobjednávky patrně nejprve budou muset hru dokončit na lehčí obtížnosti a až pak se zpřístupní ta nejvyšší). Sáhnout lze i po dražší (80 dolarů) Deluxe edici se dvěma obsahovými balíčky: čtyřmi kratšími vedlejšími příběhy a s doprovodnou příběhovou epizodou.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 7: Biohazard

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments