If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně: Re-edice Rise of the Tomb Raider s novým obsahem

Oznámení k 20. výročí série i na PS4.

Nakonec ne celý rok, ale 11 měsíců potrvá konzolová exkluzivita Xbox One. V návaznosti na včerejší únik z italského obchodu dnes došlo k oficiálnímu oznámení přímo od výrobce Square Enix.

Rise of the Tomb Raider vyjde pro PlayStation 4 opravdu toho 11. října (Alza.cz). Bude to v nové modré edici oslavující 20. výročí této série, která se souběžně objeví krabicově i na PC a X1.

V ní najdete veškerý dosavadní DLC obsah a menší artbook (v limitované várce). Novinkou se stane co-op režim Endurance o spolupráci dvou živých hráčů v divočině, kde se přes den pokusí přežít v nehostinných podmínkách (oheň spotřebuje palivo, jídlo doplní zdraví, veškeré suroviny si musíte nalézt či ulovit) a v noci čelit útokům nepřátel. To vše i s upraveným oblekem do zimy a s pistolí Hailstorm z třetího dílu. Mimochodem, Endurance mód i s online žebříčky je venku už od loňského prosince, ale tehdy fungoval jen v singleplayeru, až teď získá podporu co-opu.

Potěší také přidání zbrusu nové příběhové kapitoly pojmenované Blood Ties. Prozkoumáte panství Croftové, pak ho budete bránit před invazí zombíků (ve znovuhratelném Nightmare módu) a následně ještě musíte najít důkaz k prokázání, že vám opravdu patří, nebo ztratíte tajemství svého otce navždy.

Pouze na PS4 navíc dostanete podporu virtuální reality v pohledu z vlastních očí. To bude vzhledem k běžnému využití third-person kamery jistě nezvyklé, ale pouze v té nové kapitole (nečekejte VR hraní původní hry). Pokud už vlastníte stávající Season Pass pro PC či X1 verzi Rise of the Tomb Raider, zmíněný nový obsah obdržíte zdarma (krom toho VR).

"Oslavujeme takto dvacet let série a děkujeme všem fanouškům za přízeň," komentoval zrod re-edice Scot Amos, šéf Crystal Dynamics, kteří svěřili vývoj PS4 konverze osvědčenému externímu studiu Nixxes Software jako u lednové PC verze (recenze).

Dalším bonusem v 20 Year Celebration edici se stane nová obtížnost Extreme Survivor, která z hlavní kampaně odstraní veškeré checkpointy a jediným místem k ukládání pozice bude rozdělaný oheň až po najití dostatku surovin. A konečně poslední dárek ocení pamětníci, protože půjde o původní model Lary z roku 1996, ještě s hranatým poprsím. Re-edice bude na PS4 stát plnou cenu, ekvivalent 60 dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments