If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokémon Go Plus - datum vydání, cena a všechno, co víme

Šikovná malá věcička pro chytání.

Pokud jste se stejně jako mnozí z nás nechali od vydání hry vtáhnout do víru šílenství kolem Pokémon Go, je pravděpodobné, že už se vám donesly zvěsti o Pokémon Go Plus - o šikovné malé věcičce, která vám umožňuje chytat Pokémony v Pokémon Go a sbírat předměty z okolních PokéStopů a také vás upozorňuje na události ve hře, aniž byste museli mít telefon odemčený v ruce.

Takže co přesně Pokémon Go Plus je, kolik stojí a kdy bude dostupný?

Co je Pokémon Go Plus a jak funguje?

Pokémon Go Plus je periferní zařízení pro Pokémon Go, které můžete nosit buď na přiloženém náramku, nebo jako špendlík na oblečení. Tvarem připomíná jednak Poké Ball a zároveň špendlík z Google Maps - protože Pokémon Go jsou v podstatě Poké Bally a mapy - a je veliké jako větší chytré hodinky, ačkoliv samozřejmě funguje pouze v kombinaci s aplikací Pokémon Go.

Hlavním smyslem Pokémon Go Plus je užívat si hru - anebo pokud jste na tom jako já, být hrou naprosto posedlý - aniž byste museli používat telefon. K vašemu telefonu se připojuje přes Bluetooth a upozorní vás na nedaleký PokéStop pomocí vibrace a blikající LEDky. Podle všeho ale stejně budete muset telefon vytáhnout, abyste se na PokéStop přihlásili a získali z něj předměty - jak uvádí oficiální web Pokémon Go Plus: „Pokud najdete nějaké předměty, přidejte si je do inventáře přejetím ruky či poklepáním.“

Podobným způsobem funguje Pokémon Go Plus i v případě chytání Pokémonů, neboť když se v okolí ocitne nová příšerka, začne vám blikat LEDka. Skvělé na tom je, že na chytání Pokémona telefon vyndávat nemusíte - stačí hodit Poké Ball stisknutím tlačítka na Pokémon Go Plus a další blikání a vibrace vám dají najevo, jestli se vám to povedlo. Háček je v tom, že Poké Ball můžete takto hodit jen pod podmínkou, že už jste tohoto konkrétního Pokémona chytili.

Ta největší výhoda spočívá v tom, že všechny tyto věci můžete dělat, aniž byste si krátili výdrž baterie svého telefonu obvyklou rychlostí. Ještě pořád nevíme, jestli bude mít Pokémon Go zabudovaný i krokoměr (stejně jako PokéWalker, který vyšel spolu s HeartGold a SoulSilver, jestli si vzpomínáte), a pokud ano, není jisté, jestli se vám bude uražená vzdálenost počítat k vylíhnutí vejce jen tím, že budete Pokémon Go Plus nosit.

Kompatibilita Pokémon Go Plus na Android a iOS

Podle obchodu Nintendo bude Pokémon Go Plus po aktualizaci aplikace Pokémon Go kompatibilní s iPhone 5/5C/5S/SE/6/6S/6 Plus/6S Plus a operačními systémy iOS 8 - 9.

Co se týče uživatelů Androidu, ti si možná budou muset trochu počkat, neboť obchod Nintendo uvádí: „V červenci 2016 je kompatibilita Pokémon Go Plus s telefony používajícími operační systém Android stále ve vývoji.“ Zatím nic nenaznačuje tomu, kdy bude tento vývoj ukončen.

Twitterový účet NintendoTweet se loni podělil o pár obrázků Pokémon Go Plus a to včetně jednoho, kde je doplněk zobrazen vedle telefonů jak iPhone, tak Androidu:

Datum vydání Pokémon Go Plus, cena a předobjednávka

Podle vlastního obchodu Nintendo stojí Pokémon Go Plus £34.99 (kolem 1100 Kč), ale na stránkách je zatím uvedeno pouze jako „Vyprodáno“.

V okamžiku vzniku tohoto článku je vlastně Pokémon Go Plus uveden jako vyprodaný či jinak nedostupný v každém online obchodě, včetně Amazonu, na kterém je „Dočasně nedostupné. Nevíme, kdy ani jestli se tato položka vrátí do prodeje.“ Pokud zoufale toužíte utrácet, prodejci na eBay uvádějí „zaručené předobjednávky“ Pokémon Go Plus za cenu pohybující se mezi £60 a £100 (1900 až 3300 Kč), ačkoliv datum odeslání je bez záruky.

To kvůli tomu, že ohledně skutečného data vydání Pokémon Go Plus panuje jistý zmatek. Nintendo a oficiální pokémonský obchod prý uváděly dostupnost Pokémon Go Plus od 31. července, ale teď po tomto datu není nikde ani stopy. Místo toho obchod Nintendo tvrdí, že Pokémon Go Plus vyjde do 31. srpna.

I pak ale bude možné, že se k němu hned nedostanete: Nintendo na nákup této položky uvalilo limit jednoho kusu na zákazníka, ačkoliv opět není jasné, jak to bude v případě druhotných prodejců jako třeba Amazonu nebo GAME. Každopádně je docela oprávněné očekávat, že až Pokémon Go Plus skutečně vyjde, bude velmi vzácný.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments