If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo NX bude přenosnou konzolí s odpojitelnými ovladači

Předčasné odhalení od Eurogameru.

Několik zdrojů prozradilo Eurogameru utajovanou novinku, co vlastně bude zač ta příští velká konzole od Nintenda, které věří například Take 2 či jiní přední vydavatelé, a která má být oficiálně představena v září letošního roku.

Nintendo NX bude přenosnou konzolí (handheldem jako VITA) s vysokým výkonem, jejíž obrazovku obklopují dva ovladače, které se dají dle potřeby odpojit. Tak a je to venku.

Když dorazíte z hraní na cestách domů, tuto univerzální mašinku si připojíte k vaší televizi, abyste hráli na velké obrazovce. Srdce konzole, neboli dokovací stanice, bude použita k spojení NX s TV.

Co se týče médií, vsadí NX na cartridge, uvedli dále se situací obeznámené zdroje pro EG, a mluvilo se o tom již dříve. Nintendo prý doporučuje tu s 32 GB kapacitou, což se může jevit jako málo vzhledem k velikosti současných her. K dispozici samozřejmě také budou digtiální verze, jen coby alternativa, Nintendo prý nechtělo vsadit vše jen na ně.

Se zpětnou kompatibilitou se prý nepočítá. NX má pohánět úplně nový operační systém vyvinutý Nintendem, nikoli Android, jak se šeptalo. Uvnitř NX má být mobilní čip Tegra od Nvidia, takže srovnání s PS4 či X1 lze provést jen těžko.

Snahou výrobce má být předně to, aby šlo o handheld, nikoli honba za co největším výkonem. Marketingové cílení má být tentokrát (po fiasku s Wii U) jednoduché - prostě vezměte si své oblíbené hry s sebou na cesty. Více o HW v technickém rozboru na Digital Foundry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments