If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak velký obývák si připravit pro PlayStation VR?

Oficiální nároky na prostor.

S tímhle měly některé menší domácnosti problém už před lety u Kinectu. Letos v půlce října (Alza.cz), při uvedení headsetu PlayStation VR pro PS4 na trh, by mohly nastat obdobné patálie.

Podle oficiálně zveřejněných údajů od Sony byste měli disponovat volným prostorem v obýváku o rozloze 3 x 2 metry. Zároveň musíte být aspoň 60 centimetrů daleko od kamerky PlayStation Camera.

Na to, že se na rozdíl od jiných VR zařízení nejedná o simulaci chození, nýbrž vše budete dělat jen vestoje či vsedě, se to zdá být docela hodně.

"Prosíme, ujistěte se ještě před zahájením hraní, že okolo sebe nemáte nějaké překážky, kvůli kterým byste mohli přijít k úrazu, a raději seďte, pokud to hra vyloženě nevyžaduje jinak," uvedla Sony v nové dokumentaci. Na výšku místnosti speciální požadavek nemá, záleží jen na tom, jak vysoko postavíte kameru.

Pro srovnání, konkurenční HTC Vive, se kterým lze i chodit v prostoru, doporučuje 4,5 x 4,5 metru. Ale pokud někde sedíte, vystačí si s menším místem, přesně 2 x 1,5 metru.

Sony také doporučuje, abyste si PS VR zkusili nejprve v obchodě, protože technologie 3D vision, nemusí sednout každému, někomu může být headset na hlavě nepříjemný, stejně jako dívání se na 3D grafiku tak blízko očím.

Děti mladší 12 let by prý PS VR neměly používat. Jak známo, zařízení lze zužitkovat i pro sledování filmů nebo PS4 her ve virtuálním prostoru. Případně k prohlížení 360-stupňových fotek či videí natočených speciálními kamerami.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments