If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BioWare už nechtějí slyšet vaše názory ve svém fóru

Proč přesně ho ruší?

Bylo to místo, kde se scházeli nejvíce zapálení fanoušci, aby tam pitvali každý drobek nebo řešili kauzu kolem různých konců Mass Effect 3. Za měsíc to ovšem bude minulostí.

BioWare se nečekaně rozhodli, že uzavřou vlastní diskusní fóra, kde jste se mohli bavit o Dragon Age či jiných hrách z jejich dílny. Proč k tomuto kroku sáhli?

"Nebylo to lehké rozhodování. Dříve byla naše fóra jediným místem, kde jsme mohli komunikovat s fanoušky. Avšak nástup sociálních médií a kultury geeků to změnil a dnes existují mnohem lepší způsoby, jak se můžeme spojit."

Studio je stále zvědavo na vaši zpětnou vazbu, ale zjistilo, že jeho vývojáři tráví více času na Redditu, Tumblr či Twitteru, než aby sledovali fóra BioWare. To prý mnohé fanoušky štvalo a cítili to jako nevážení si jich.

Nejprve tedy BioWare fóra od 26. srpna nastaví tak, aby se do nich už nedalo dál přispívat, a koncem října je úplně vypnou. Stane se tak půl roku před vydáním Mass Effect Andromeda (Alza.cz).

Odvolávají se i na četné akce po celém světě, jako jsou PAX, SDCC a další, kde si s nimi můžete popovídat tváří v tvář. Nehledě na možnost sdílet příběhy ze zákulisí vývoje na YouTube, Instagramu či Facebooku, což se jim zdá vhodnější než zastaralý systém vlastních diskusních fór, o která se navíc musí někdo starat.

Otázkou zůstává, jestli by se vše dělo, pokud by neexistovaly kauzy kolem různých konců Mass Effect 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments