If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Deus Ex s technologií pro ovládání očima

Aby PC verze maximálně vtáhla.

Tobii, přední světový výrobce řešení pro sledováni očí, se domluvil s Eidos Montreal na atraktivní spolupráci ohledně brzké PC verze Deus Ex: Mankind Divided (Alza.cz).

Cover image for YouTube videoDeus Ex: Mankind Divided Enhanced with Tobii Eye Tracking

Ať už máte nabušený noťas podporující tuto technologii (např. MSI GT72 G Tobii) nebo příslušenství Tobii EyeX, budete do hry mnohem více vtaženi než při běžném hraní na ovladači či klávesnici s myší. A není to jen nějaká reklamní blbina, nýbrž stylové zužitkování hlavního námětu o lidských augmentacích.

Například funkce "Aim at Gaze" dovolí zaměřit nepřítele jen tím, že se na něj při hraní podíváte. Pak už prý stačí zmáčknout tlačítko pro střelbu. Když se svýma očima podíváte na kraj obrazovky, přesune se váš hrdina právě tím směrem. Očima také budete moci provádět intuitivní interakce s prostředím nebo se schovat v krytu během rušné bitevní vřavy.

Deus Ex: Mankind Divided na PC bude obsahovat tzv. Clean UI režim, ve kterém je HUD schovaný, dokud si ho vyloženě pohledem očí nevyvoláte (podíváním se tím směrem na obrazovce). Díky tomu si prý hraní užijete více, když nebudou překážet ikonky a různé statistiky, podrobnosti zde.

Pokud vás to zaujalo, můžete si od 23. srpna pořídit i balení Tobii EyeX s přibalenou hrou za 139 dolarů, tzn. vlastně tak získáte hru zdarma. V minulosti toto řešení podporovaly i hry jako Assassins Creed Rogue či The Division.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Mankind Divided

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments