Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uložené pozice ze Zaklínač 3 nekompatibilní s re-edicí

+ balení bez dárků, nízká česká cena.

U čtvrtečního oficiálního oznámení re-edice Hra roku to samozřejmě nemohlo skončit. Komunita okolo Zaklínače je nadmíru zvědavá a povedlo se ji vypáčit z tvůrců pár doplňujících informací (vedle přípravy dalšího patche na 30. srpna).

Předně - uložené pozice z původní hry či datadisků bohužel nebudou kompatibilní s GOTY re-edicí. To samé se týká dosažených achievementů či trofejí. Marcin Momot z CD Projektu k tomu, co plátí nejspíš jen na konzolích, uvedl:

"Systémem konzolí jsou GOTY a původní verze hry vnímány jako dva separátní produkty. Omlouváme se, tohle bohužel nezáleží na nás." Tzn. pokud máte rozehraného základního Zaklínače 3 či datadisky, budete muset u GOTY edice začít hrát od začátku. Faktem nicméně je, že re-edice zjevně cílí hlavně na nové hráče, nikoli na ty stávající, čili takový problém to není.

Další zpráva zklamala především všechny skalní fandy, kteří byli od CD Projektu zvyklí dostávat vždy něco navíc, čím si je zaháčkoval. V GOTY edici ovšem žádné fyzické bonusy či nic podobného nenajdete (prostě toho je uvnitř až až, asi netřeba nic dalšího) - reportuje domácí fansite:

"Polský distributor na FB zmínil, že součástí balení nebude ani gwintový balíček Skellige, ani papírové materiály jako třeba mapa. PC verze bude mít veškerý obsah (základní hru, oba datadisky a 16 bezplatných DLC) na šesti DVD, u konzolí se vše vejde na jeden Blu-ray disk. Součástí PC verze bude kód k aktivaci na GOGu, odkud je mimo jiné možné stáhnout digitální bonusy (jako je třeba již zmíněná mapa či soundtrack)."

Ale na závěr si dáme něco pozitivního: cenu v korunách. Krabicová Edice Hra roku Zaklínač 3 na Alza.cz stojí jen 999 Kč pro PC a 1199 Kč pro PS4/X1. Dáte za ni tedy podstatně méně, než kolik před rokem a kousek stála původní hra, i než kolik bude pravděpodobně stát digitální verze GOTY. Pokud byste si nyní hodlali pořídit základ a oba datadisky separátně, vypláznete za ně 50 eur + 20 eur + 10 eur, čili celkem 2200 Kč.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments