Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

14 minut z atmosférického Vampyr

Hledá se dárce krve. Značka: Spěchá.

To, co Focus Home Interactive a Dontnod Entertainment předváděli minulý týden v Kolíně nad Rýnem žurnalistům, je nyní dostupné pro kohokoli: 14 minut souvislého hraní upírského akčního RPG Vampyr. Vzhledem k pre-alfa verzi v něm jsou určité nedodělky, např. synchronizace mluvení postav, jinak působí až překvapivě lákavě:

Watch on YouTube

Atmosféra by se dala krájet, když vše začíná cutscénou na pohřbu, načež se hrdina vydá na procházku po temném parku osvělovaném lucernami, ostatně píše se rok 1890. Časté jsou emocionálně vypjaté dialogy, ve kterých si volíte jednu z nabízených odpovědí ("Zabil jsem ji" / "Byla to nehoda").

Po průzkumu strašidelného interiéru se svíčkami, kde můžete sebrat předměty nebo prohlédnout plakáty na zdi (značí puntičkářství tvůrců), dojde k bojům na blízko i s pistolí, které připomínají ty ze Zaklínače či Bloodborne. Pak už se náš mladý upír dostává do ulic historické Paříže, kde ve speciálním vidění skenuje okolní obyvatele, zda mají chřipku nebo tuberkulózu, tudíž jejich krev není vhodná. Pěkně je zpracované i menu se shrnutím příběhu a databází postav. Po uspokojení se na jedné pak vše končí zpovědí u kněze v kostele. Vampyr má vyjít příští rok pro PC, PS4 a X1.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Vampyr

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments