Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Virginia kráčí ve šlépějích Gone Home a Firewatch

Vyzkoušejte si demo thrilleru.

Ne, žádné sprosťárny ani nic o ztrátě panenství. Máte-li rádi nezávislé adventury v titulku, případně Life is Strange kombinované s námětem Twin Peaks či X-Files, bude tahle hra pro vás tím pravým ořechovým.

Virginia je singleplayerovou adventurou viděnou z vlastních očí, thrillerem o pátrání po záhadě malého městečka na venkově stejnojmenného státu na východě Ameriky na začátku 90. let.

FBI agentka a čerstvá absolventka Anne Tarverová za pomoci ostřílené vyšetřovatelky hledá stopy po zmizení malého chlapce. Jenže se ocitne ve střetu zájmů, nevítaným hostem v divné místní komunitě, kde se seznam podezřelých zvětšuje geometrickou řadou. V noirovém příběhu musí učinit rozhodnutí, která ovlivní její budoucí život.

Watch on YouTube

Vše je vyprávěno ve filmovém/TV stylu a nechybí všechny animace vlastního těla, což přispívá realističnosti. Hranaté postavy mi osobně připomínají starou polygonovou sérii Ecstatica od Psygnosis, jak můžete vidět v čerstvé nahrávce výše (pozor, spoilery, ať si tím nezkazíte vlastní hraní!).

Ode dneška si můžete ze Steamu stáhnout krátké demo. Plná verze vyjde pro PC, PS4 a X1 už 22. září za fajnových 10 eur a určitě se o ní bude všude hodně mluvit.

Watch on YouTube

Read this next