If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si v BioShocku odemknete dokumenty o vývoji?

Co hledat?

Vývoj her je dřina jako máloco jiného, často se musí zpět do zasedačky k plánovací tabuli na stěně. BioShock prý takových restartů prožil spoustu, než spatřil světlo světa.

Taková a podobná nahlédnutí za oponu vývoje zažijete v chystané kompilaci remaků The Collection (13. září na PS4 a X1). Nikde jinde než ve hře tyto dokumenty s názvem "“Imagining BioShock" k shlédnutí nebudou, dušují se 2K.

Cover image for YouTube videoBioShock: The Collection - Imagining BioShock: Episode Six | PS4

A jak je tedy najdete, ptáte se? Během objevování podmořského města Rapture budete hledat tzv. Golden Reels. Když je získáte, odemkne se vám jedna epizoda dosud nezveřejněné série, a tak dále. V jednom takovém povídání Kena Levineho a hlavního animátora se kupříkladu dozvíte, jak tzv. focus testy ovlivnily část vývoje, než hra přišla na trh. Nový deníček:

Atraktivitu následné ukázky z remasteru prvního dílu BioShocku snižuje fakt, že o víkendu tady byla celá hodina. Nicméně tentokrát vše pochází oficiální cestou přímo od 2K a hlavně je v tomto videu obsažen komentář, který z The BioShock Collection (Alza.cz) popisuje herní situace:

Cover image for YouTube videoLet’s Play BioShock

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

BioShock: The Collection

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments