If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 37/2016

Jack je mrtvý, únik GTX 1050 a mechanicko-membránová klávesnice.

- S předstihem se objevily specifikace chystané karty GeForce GTX 1050. Oficiálně má být čtvrtý nový model Nvidia karet uveden v říjnu. Konkurovat bude hlavně Radeon RX 470.

- Nové USB Typ-C si začne naplno rozumět s HDMI. Nově vydaná specifikace umožní, aby šlo obraz a zvuk snadno přenášet mezi těmito konektory bez potřeby dalších adaptérů či podobného vybavení.

- Plantronics se ve světě headsetů po delší době připomíná a uvede dva nové modely. RIG 505 a RIG 515 HD mají společný „lávový" design a opět následují modulární přístup řady RIG, který nastavil už model RIG 500. Dražší model opět nabídne prostorový 7.1 zvuk a připojuje se skrze USB.

- Razer vylepšil svůj ultrabook Blade Stealth, který pro hraní využívá externí grafickou kartu. Nová konfigurace dostala Kaby Lake procesor, vyšší kapacity SSD (maximum je 1 TB PCIe) a také silnější baterii, která má prodloužit výdrž.

- Nová myš Cooler Master s označením MasterMouse Pro L ví, že hráči mají odlišné ruce a tak se přizpůsobí. V balení dostanete dva vrchní kryty různé délky a také magneticky připevnitelné postranní panely s různým povrchem. Myš je také symetrická, včetně tlačítek. Senzor umí až 12 tisíc DPI a nechybí podsvícení.

- Microsoft představil novou aktualizaci pro Xbox One. Zatím je dostupná skrze Preview program. Umožní vám zakládat herní kluby či snadno hledat spoluhráče podle různých kritérií. Třeba můžete najít skupinu, která se chystá „ulovit" stejný achievement v konkrétní hře.

- Polaris bez hluku? Není problém. Výrobce XFX ukázal pasivně chlazenou variantu Radeon RX 460. Chladič sice zabírá dost místa, ale máte jistotu, že nebude produkovat žádný hluk. Karta se zatím prodává v Číně a o celosvětové dostupnosti ještě nejsou informace.

- 3,5mm jack to má spočítané. Apple s ním do budoucna nepočítá.

- Razer představil vskutku netradiční klávesnici Ornata. Nelze ji zařadit mezi mechanické, ani mezi ty membránové. Klávesnice kombinuje obě technologie a přináší mechanicko-membránovou klávesnici. Cílem je zkombinovat výhody obou druhů klávesnic. Dostupná bude také v dražší Chroma variantě s RGB podsvícením.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments