Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC hráči jsou arogantní zabedněnci, myslí si analytik

Proto nepřejdou na PS4 Pro.

Michael Pachter rád hovoří tak, jak mu "zobák narostl", čímž často vyvolává kontroverze. Nejinak tomu bude u tohoto jeho vyjádření, kterým reagoval na politiku Sony, která prý chce s uvedením PlayStation 4 Pro oslovit hlavně náruživé a náročné PC hráče, kteří musejí hrát na maximální detaily a hodně jim záleží na technické dokonalosti.

Podle analytika se však tahle její snaha mine účinkem. Má proto své pádné zdůvodnění, které si takhle naplno dovolí vyslovit málokdo v branži, i když je to v podstatě pravda:

"Myslím si, že PC hráči jsou něco jako rasisti: mají rádi jen svou rasu a nemají žádný zájem o to, aby se vypravili prozkoumat něco jiného a smíchali se s jinou rasou," domnívá se Pachter.

Dle něj jsou PCčkáři argoantní zabedněnci, kteří jsou skálopevně přesvědčeni, že to, co mají doma, je vždy lepší než cokoli jiného a nic na světě to nemůže překonat. Proto je prý současná nabídka inovované konzole od Sony nebude moc vzrušovat.

"Oproti tomu pokud jste v minulosti byli vlastníkem Xboxu a vždy jste byli zvědavi, jaké je to být majitelem PlayStation, díky PS4 Pro k tomu bude skvělá příležitost. A když doma nemáte žádnou konzoli ani nadupané PC, bude PS4 Pro samozřejmá volba."

Analytik se také před pár dny nebál opřít do Nintenda s jeho ještě nepředstaveným NX. Pokud to prý bude konzole naceněná na 199 dolarů, bude se prodávat báječně, ale pokud to je handheld za 399 dolarů, neštěkne po něm ani pes. Zatím to vypadá, že NX bude něčím mezi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments