If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání modu GTA 5 Redux s originálem

+ obvinění tvůrce z krádeže.

Žádné fanfáry nedoprovázely vydání očekávané modifikace Redux pro Grand Theft Auto 5 (Alza.cz) před pár dny (download zde). Namísto toho byl tvůrce Josh Romito obviněn, že ukradl práci jiných modderů.

Cover image for YouTube videoGTA 5 – Vanilla vs. Redux Mod Graphics Comparison @1080p

Autor jiného modu VisualV přišel ve fórech s osočením, že některé konfigurační soubory jsou úplně totožné, jaké on vymyslel: "Když přijdete s velmi specifickým nastavením hodnot pro změnu denní doby ve hře a pak se objeví jiný mod s těmi samými, jen malinko pozměněnými, okamžitě víte, že to bylo ukradeno od vás. Je potřeba se na to dívat z perspektivy tvůrců, vytvoření pěkného vizuálního modu zabere strašně moc času a je také obtížné tyto hodnoty upravovat. Někdo tady nerespektuje cizí práci."

Cover image for YouTube videoGTA 5 - Vanilla vs. Redux Mod 14 PRESETS - Graphics Comparison / PC

Romito, autor GTA 5 Redux, veškerá obvinění odmítl. Prý není důkazem, pokud někdo přepsal hodnotu 0 na 1. Pokud oba chtěli dosáhnout stejného cíle, tedy vylepšení grafiky, je prý logické, že zapnuli ty samé věci v konfiguračních souborech. Jsou to zkrátka jen parametry, které může změnit prakticky každý. Požadavky na odstranění modu rozhodně nevyslyší, spíš mu připadá, že se někdo chce přiživit na zájmu o jeho populární mod.

Cover image for YouTube videoGTA 5 REDUX - OFFICIAL LAUNCH TRAILER

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments