If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ukončení prodeje Forza Horizon

Po pouhých čtyřech letech.

Před Microsoftem asi bylo dilema: ututlat to a doufat, že si toho nikdo nevšimne, nebo vše oficiálně oznámit a rozpoutat tím kauzu, která pro něj není příjemná? Rozhodl se pro druhou variantu, čímž aspoň dal hráčům poslední šanci.

První díl xboxových závodů Forza Horizon (recenze, 9/10) přestane být od 20. října v prodeji. Pak už na oficiálním obchodě neseženete základní hru ani žádné DLC. Nikde by správně neměla být k dispozici ani krabicovka, ostatně ta už není k mání v českých obchodech typu Alza.cz déle.

Výrobce to pouze komentoval slovy, že "hra dosáhla konce svého životního cyklu". Důvod raději nesdělil, všeobecně se předpokládá, že za to nejspíš může vypršení licence na obsažené automobily či soundtrack.

Všichni se velmi diví tomu, že by Microsoft měl povolení na herní obsah na pouhé čtyři roky, když první díl Horizon vyšel relativně nedávno, ve 2012. Něco takového se dosud u konzolových first-party her nedělo, když nepočítáme jedno DLC pro Forza Motorsport 4 odstraněné z distribuce v minulosti.

"Pokud Forza Horizon vlastníte, stále si ho budete moci stáhnout, pouze si už nekoupíte novou hru, na to máte šanci už jen příštích pár týdnů," uvedl v krátkém prohlášení, které tak trochu zapadlo v současné euforii kolem třetího dílu. Každopádně nepřišlo to zčistajasna, viz i poskytnutí jedničky zdarma v zářijových hrách Games with Gold, přes něž tak hru seženete nejsnáze.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon

Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments