If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konfrontace Forza Horizon 3, Need for Speed, The Crew a Driveclub

Které závody jsou nejlepší?

Stejný modrý bavorák, podobná trať obklopená stromy, aby bylo srovnání pokud možno co nejpřesnější. YouTube kanál RacingVideoGames se rozhodl dát vedle sebe trojici arkádových závodů, které soupeří o to samé publikum: aktuální Forza Horizon 3 (Alza.cz), starší PS4 exkluzivitu DriveClub (Alza.cz), rozšíření Wild Run pro The Crew a také poslední díl Need for Speed z loňského podzimu.

Cover image for YouTube videoForza Horizon 3 vs. DriveClub vs. The Crew vs. Need For Speed | Graphics, Rain Comparison PS4 & Xbox

Posouzení, která z jmenovaných her má nejlepší grafiku, záleží na tom, na co se zrovna díváme. Třeba takový kokpit působí nejpropracovaněji v DriveClub, i když ten jako jediný není otevřeným světem, tudíž si může dovolit některé vychytávky, které ostatní hry kvůli paměťovým nárokům nikoli. Ve zpracování stromů a okolí trati na tom jsou s Forzou vyrovnaně, i když druhá jmenovaná hra těží z možnosti jet kamkoli, se vám zachce. Nejhůře působí asi NFS, kterému tak trochu ujel vlak, a poráží ho překvapivě i The Crew se svou obrovskou rozlohou.

Co se týče zpracování deště, tam je souboj poměrně vyrovnaný, i když se zdá, že z něj vychází vítězně DriveClub, opět díky své lineární povaze, před Forzou a The Crew. Další kategorií, kterému se srovnání věnuje, jsou noční závody, kde nám připadá Forza jako nejslabší, holt při vytváření virtuální Austrálie byl kladen důraz spíš na jiné věci. Na závěr se pak autoři videa podívali na zoubek modelu destrukce, který Forza ani NFS příliš neřeší, zatímco v The Crew a DriveClub jsou škrábance a poškození po karambolu jasně patrné. Jednoznačného vítěze tedy asi určit nelze, když každá hra vyniká v něčem trochu jiném.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 3

Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments