If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Majitelé Xboxu tráví hraním více času než lidé s PS4?

Průzkum spíš o psychologii majitelů.

Člověk si za ty roky vypěstoval k obdobným studiím značný odpor až nedůvěru, když zadavateli bývají najaté marketingové agentury pro ovlivnění veřejného mínění. Ani uvedená data nelze nijak reálně ověřit, protože každý tam mohl uvést, jaké hodnoty zachce, asi jako když to moc nevychází mezi muži a ženami u anket ohledně počtu sexuálních partnerů apod.

Každopádně bez zajímavosti tato data z průzkumu Global Web Index úplně nejsou, protože uživatelé obou konzolí si mohli vymýšlet úplně stejně.

Otázka zněla jednoduše: "Kolik hodin v typický den trávíte hraním na herní konzoli?" Výsledky dopadly nějak takhle:

Majitelé Xbox One (Alza.cz) v průměru hrají dvě hodiny a 27 minut denně. Po nich následovali vlastníci Wii U uvádějící o pouhou minutu méně. A až pak skončili lidé mající doma PlayStation 4 (Alza.cz), kteří nahlásili průměrně 2 hodiny a 15 minut denně.

Zdají se vám tyto údaje úplně nesmyslné, vycucané z prstu? Nejste sami. Spíš šlo asi o to, kdo rád zveličuje více. A něco nám říká, že čím vysmívanější a méně úspěšná konzole, tím jsou její majitelé větší patrioti a mají potřebu si něco dokazovat, aby si svou koupi ospravedlnili aspoň zde, i když se budeme rádi plést. Oproti tomu majitelé PS4 snad byli více v klidu, vyrovnaní, a neměli nutnost uvádět tak přehnané časové hodnoty...?

Čemu lze rozhodně věřit, je umístění staré generace konzolí: X360 s 1:58 hod, PS3 s 1:55 hod a Wii s 1:34 hod. To bz odpovídalo skutečnosti, že leží někde za televizí, práší se na ně a už nejsou tolik využívané jako dříve.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments