If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC verze Mafia 3 zamčena na 30fps, výrobce slibuje zlepšení

+ patch, ovladače, nastavení grafiky, PS4Pro.

Že by tohle byl ten důvod, proč nepustit review-kód novinářům v předstihu a proč držet pod pokličkou i jiné věci?

Redaktoři médií (včetně nás) dnes odpoledne obdrželi od 2K kód k downloadu digitální hry ze Steamu. Stalo se tak přesně v moment, kdy se hra odemkla uživatelům na Novém Zélandu. Tím nejrychlejším, kdo stáhl 40+ GB dat, byl PC Gamer, který přišel s ne úplně příjemným zjištěním.

Mafia 3 v PC verzi (Alza.cz) podle něj šlape v zamčených 30 snímcích za vteřinu. Vypozoroval to z ukazatele v programu Fraps a ovládání všeho prý bylo trochu lagnuté (zpomalené, hardwarové nároky zde).

I po snížení nastavení na 720p a horší kvalitu detailů (ukázka nastavení níže) pořád hra jela jen v těch samých 30fps - přestože šlo o počítač s grafickou kartou GTX 970, procesorem i5-6600K přetaktovaným na 4,5GHz a s 16 GB RAM, což by mělo na dosažení vyšších hodnot bohatě dostačovat.

Nejprve nebylo jasné, jestli to náhodou neřeší tzv. Day 1 patch (má 2,6 GB), jehož výčet změn zatím není znám. Později však 2K oficiálně potvrdili pro TotalBiscuita, že Mafia 3 je opravdu prozatím zamčena na 30fps. Prý však připravují další updaty, které chod vylepší. UPDATE - oficiální prohlášení výrobce:

"Víme, jak důležité je mít ve hře nastavení, aby co nejlépe sedělo schopnostem vašeho PC. Náš tvůrčí tým tvrdě pracuje na tom, aby byl výkon Mafia 3 na všech platformách konzistentní. V tuto chvíli jede v pevných 30 snímcích za vteřinu. Děláme na updatu pro PC verzi, který umožní hrát ve vyšším framerate. Dáme vám brzy vědět, kdy ho můžete očekávat. Mezitím vítáme zpětnou vazbu, jaké nastavení výkonu jsou pro vás zásadní. Také zvažujeme řadu vylepšení po vydání, které PC hráčům dají větší kontrolu nad nastvavením hry. Vývoj Mafia 3 byl neuvěřitelnou jízdou a těšíme se, až se dostane do vašich rukou a dáte nám vědět své názory."

Na situaci tedy nic nemění ani instalace nových ovladačů pro grafickou kartu od Nvidia, s označením 373.06 WHQL (download). Jsou doporučeny právě pro Mafia 3, Gears of War 4 a Shadow Warrior 2. Dostupné už jsou i drivery pro AMD, verze 16.10.1, pro shodnou trojici čerstvých her (link zde).

Šéf studia Hangar 13 Haden Blackman mezitím pro Gadgets 360 prohlásil, že Mafia 3 bude podporovat příští měsíc vycházející PlayStation 4 Pro a to nějak "vylepšenou grafikou". Že by se právě s tím "svezl" ten budoucí update pro PCčkáře...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments