Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption 2 dle analytiků nedosáhne prodejů GTA 5

+ PC petice.

Dneska v podvečer se citelně zpomalí celý internet, protože statisíce lidí naráz budou chtít na vlastní oči vidět, co Rockstar upekl nového.

Na 17:00 našeho času je totiž naplánována premiéra debutového traileru Red Dead Redemption 2, oznámeného oficiální cestou teprve v úterý.

Můžete si být samozřejmě jisti, že ho okamžitě najdete i na českém Eurogameru, jak jste u všeho důležitého zvyklí.

Analytik Ben Schachter z Macquarie Securities očekává, že RDR2 by mohlo mít podobné vlastnosti jako GTA Online, které rekordně vynáší i tři roky po spuštění. Dle jeho názoru by výrobce mohl vytěžit ze zájmu další peníze i případným vytvořením remasteru původního Red Dead Redemption pro současné konzole.

Co se týče odhadovaného odbytu, analytik věští 12 milionů kusů v úvodním čtvrtletí, tedy na podzim 2017. Jeho kolega, známý Michael Pachter, tipuje 15-12 milionů kusů celosvětově, i když připomíná, že se u minulého hitu této firmy těžce netrefil:

"Podle mě nebude Red Dead Redemption 2 v prodejich takovým trhákem jako Grand Theft Auto 5. I pokud to bude výjimečná hra, stačí si vzpomenout na to, jaký zájem vyvolaly minulé díly Red Dead série. Je to dané hlavně jejím zasazením, když ve westernu máte pouze koně jako dopravní prostředek, nemohou tam být pořádně lodě, helikoptéry ani rychlá auta, která lákají publikum. Zbraně z období Divokého západu rovněž nejsou tak atraktivní jako ty z GTA."

Pachter dále docela trefně přirovnal, že RDR2 by mohlo být něco jako Fallout 4. Bezvadné prodeje, kvalitní hra, ale nikdy to nedosáhne úroveň, řekněme, Call of Duty, protože oslovuje trochu jinou cílovou skupinu.

Oba oslovení znalci se shodují, že PC verze RDR2 by teoreticky mohla přijít na jaře následujícího roku, tedy někdy v dubnu-červnu 2018. Pak by už nebylo nutné sepisovat petice, jako tu již existující, která má v tento okamžik 25 tisíc signatářů.

Read this next