If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Evolve končí podpora a jde do sběru

Prý to patří k životu AAA her.

Studio Turtle Rock dnes oznámilo, že končí s pracemi na asymetrické multiplayerové střílečce Evolve (recenze).

Vyšla teprve před rokem a půl, v únoru 2015, nicméně vývojáři na n pracovali celkem po dobu 5,5 let, protože se tvorba vlekla i kvůli změně vydavatele a jiným věcem.

Tento krok znamená mimojiné to, že na konzolích nedojde k přechodu tzv. etapy Stage 2 na Free-2-Play model, jako tomu bylo na PC.

Turtle Rock coby firma nekončí, jen se prý musí posunout dál, aby přežila. Evolve by se prý dále rozvíjelo, pokud by o to vydavatel 2K stál, což se nyní zřejmě neděje, i kvůli upínání pozornosti na Battleborn od Gearboxu.

Více se dočtete v otevřeném dopisu od zakladatelů studia, Chris Ashtona a Phila Robba.

Prý je z jejich pohledu velmi obtížné ukončit podporu pro své projekty, ale museli to udělat i předtím u Left 4 Dead. Patří to prý k běžnému životu AAA vývojářů, kteří nejsou finančně soběstační a kterým nepatří práva na danou značku. Z toho všeho víceméně vyplývá, ač to není výslovně řečeno, že pokračování Evolve se konat nebude.

Vydavatel 2K sepsal vlastní FAQ, ve kterém uklidňuje, že servery pro Evolve Stage 2 zůstanou v nejbližší budoucnosti v provozu, jen nemáte čekat updaty. Převod F2P na konzole není úplně vyloučen, ale nyní je prý prioritou zvednout počet hráčů PC verze.

Cover image for YouTube videoEvolve is going free-to-play (Evolve Stage 2 Trailer)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Evolve

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments