Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

České ministerstvo financí brojí proti WoW nebo SWTOR, myslí si, že jde o hazard

Ajaj.

Náměstek ministra financí pro hazard, Ondřej Závodský, v rozhovoru pro iDnes řekl, že některé počítačové hry se dají považovat za hazard a měli by si tedy na ně došlápnout.

" Například hraji virtuální počítačovou hru, ve které vystupují bojovníci. Jde o hry jako World of Warcraft nebo Star Wars The Old Republic. Dá se to hrát zadarmo, nicméně existuje možnost si připlatit za lepší vybavení - meč, koně, zbroj nebo kouzelné předměty a podobně. Podobné hry jsou postavené na spolupráci mezi hráči. V určitém momentě mohou tyto předměty nebo společně nalezený poklad vložit do hazardního, ruletového zařízení a jeden z nich vyhrává všechno. Pak už jde o jasný hazard, je tam vklad, výhra a náhoda. Původní hru mohou hrát lidé mladší 18 let, ale tady se zapojují do zjevného hazardu," říká v rozhovoru.

" Ministerstvo financí bude nepochybně na začátku velmi konzervativní v tom, co bude a nebude chtít povolovat. Bude nicméně záležet na individuálním posouzení konkrétní hry. Jakmile to bude naplňovat znaky hazardu, bude muset požádat o povolení a já nejsem přítelem prosakování dobrodružných bezplatných her do komerční zóny. Návyk na hraní her v kombinaci s postupným vkládáním finančních prostředků - to je velmi nebezpečná věc."

Watch on YouTube

Neznamená to, že by dle nového zákona hned u nás zakázali World of Warcraft nebo Star Wars: The Old Republic, ale budou podle jeho slov situaci monitorovat a postupně se rozhodnou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

World of WarCraft: Legion

PC, Mac

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments