Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 3. ledna

Rok Scorpio, Lenovo Ceny hráčů, podíl Windows 10, PS Plus hry na leden...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru. ¨

- 2017 bude rokem Project Scorpio, hlásá sebevědomě Aaron Greenberg z marketingu Microsoftu. S pořádným hypem ale prý počká do doby, než budou k ukázání hry.

- Detroit Become Human a Dreams ani po oficiálním sestřihu nemáme brát jako potvrzené hry na 2017, uvedl na pravou míru prezident celosvětových studií Sony, Shuhei Yoshida, prý to byla chyba (stejně jako označení Persona 5 za kohzolovou exkluzivitu).

- Windows 10 už v prosinci používala polovina lidí na Steamu, jak tomu asi přispěly nevyžádané aktualizace bez souhlasu uživatelů, za něž se Microosft později omluvil...?

- Trailer na Lenovo Ceny hráčů 2016, akci pořádanou opět TV pořadem Re-Play s hlasováním diváků i na webu:

Watch on YouTube

- Codemasters odstranili ze Steamu dvě hry - GRID (nedávno nabídnutý zdarma k downloadu) a F1 2013, údajně kvůli vypršení licence.

- Český Euro Truck Simulator 2 dle předpokladů vyhrál v kategorii "Sit Back and Relax" na Steam Awards, zde jsou kompletní výsledky.

- Hrami zdarma k PlayStation Plus tento měsíc jsou: Day of the Tentacle Remastered a This War of Mine: The Little Ones na PS4. Dále Blazerush na PS3, The Swindle na PS3 (Cross-Buy), Azkend 2 na VITA a Titan Souls na VITA (Cross-Buy PS4).

Watch on YouTube

- Fanoušci vypátrali, že tou zbraní z PFka Sledgehammer Games je poloautomatická pistole M1911, hojně používaná v první i druhé světové válce, stejně jako ve válkách ve Vietnamu i v Koreji.

- Pokud lze věřit ratingové organizaci ESRB, na PS4 vyjdou HD porty dvou PS2 her ze série Harvest Moon.

- Nejprodávanější hry ve Francii mezi 19. a 25. prosincem: FIFA 17 PS4, Battlefield 1 PS4, Call of Duty Infinite Warfare PS4, Watch Dogs 2 PS4 a Pokémon Lune 3DS.

- Dle lokálního manažera Epicu v Japonsku bude Nintendo Switch podporovat Unreal Engine a vyjde pro něj hodně her na této technologii, včetně konverzí řady známých her i úplně nových.

- Už to jsou dva roky, co jsme naposledy slyšeli o Deep Down: přizná Capcom, že je hra zrušena nebo ne?

- Alza.cz před Vánocemi pokořila hranici miliardových tržeb za jeden týden.

Read this next