If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Změna: Herní mód Windows 10 je i pro Win32 tituly

Nejen UWP, už oficiálně.

UPDATE - Major Nelson z Microsoftu oficiálně uvedl na pravou míru, že Game mód z tzv. Creators updatu pro Windows 10 bude nakonec podporovat nejen UWP tituly, nýbrž i běžné Win32 programy, tedy ty distribuované třeba ze Steamu či odjinud. Takhle to nové nastavení vypadá v uživatelském rozhraní:

Microsoft řiká, že se prý snaží hraní ve Windows 10 a na Xbox One vylepšit třemi způsoby: snadným streamováním hraní na platformu Beam, zvýšeným výkonem ve hrách díky tomu Game módu (teprve se testuje, detaily o něm později), a také lepším hledáním přátel či spojení s nimi.

Původní zpráva 4.1. - Stránka WindowsCentral přinesla bližší detaily o údajném Game módu do Windows 10, o němž šla řeč mezi svátky.

Naplnily se obavy a to že má být vyhrazen jen pro aplikace a hry vystavěné na Universal Windows PLatform (UWP) či Apps (UWA). Čili jen pro hry, které si koupíte na Windows Store ve Windows 10, nikoli běžné verze ze Steamu, které vlastní drtivá většina lidí.

Jak známo, tento Game Mode bude alokovat zdroje pro vyšší prioritu běžícím hrám od jara, aby šlapaly plynuleji a bez potíží. Platforma UWP předtím sklidila značnou kritiku od hráčů kvůli technickým potížím (nepodpoře různých věcí) i od osobností, které ji kritizovaly za její uzavřenost.

Cílem Microsoftu prý je, aby usnadnil život vývojářům kutícím tituly souběžně pro Windows 10, Xbox One a Project Scorpio. Z 95 procent mají mezi sebou sdílet zdrojový kód a standardy jako rozlišení (900p až 1080p na Xbox One a až 4K s 60fps na Scorpio).

Když si tedy vezmete jako příklad Resident Evil 7 (Alza.cz), který má UWA a snad i Game Mode podporovat: Zažije debut teď v lednu na Windows Store a pak bude díky tomu ihned připraven na 4K zážitek na budoucí konzoli Scrpio, kde se koncem roku pouze rozbalí 4K textury a nastavení vyšší kvality všeho z PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 7: Biohazard

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments