If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 1 zabanoval hráče, protože hráli moc dobře

Chyba detekce.

Na kuriózní případ upozornili někteří YouTubeři. V Battlefield 1 (Alza.cz) či jiných FPS mají nahráno tři tisíce hodin, takže jim, skromně řečeno, už docela jdou...

Při hraní mapy Amiens se tedy hráči s přezdívkou kL-Spazmo dařilo tak dobře, že to proticheatovací systém vyhodnotil, že asi musí podvádět, a proto ho zabanoval.

Jak známo, Battlefield 1 používá software FairFight, který sází na svůj algoritmus pro rozpoznání cheaterů. Jenže zjevně nefunguje úplně dokonale.

Jiný hráč se jménem SpartanHoplite si zase postěžoval, že od hry dostal ban jen kvůli tomu, že létal dokola s bombardérem a kropil nebohé pěšáky pod sebou bombami. I jeho software identifikoval jako podvodníka a zabanoval.

Doufejme, že EA a DICE dotyčné zase odblokují a také by mohli naučit FairFight většího rozumu. Současné vyhodnocení hackerů jako těch, kteří dosahují extrémně vysokých počtů zabití nebo úspěšných střel z neuvěřitelné vzdálenosti, asi není ideální?

Reakce zákaznické podpory EA byla nijaká, až teprve po napsání na Reddit a optání se vývojářů na Twitteru přineslo výsledky. Slíbili, že se záležitostí budou zabývat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 1

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments