Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik se v ČR prodalo kusů Final Fantasy 15?

Čtyřmístné číslo.

Nebývá zvykem, aby domácí vydavatelé zveřejňovali údaje o odbytu teprve nedávno vydaných her. Stává se to jen výjimečně, pokud jde o abnormálně vysoká čísla či souhrnná data za mnoho měsíců.

Výjimku udělala tento týden Cenega Czech, která na svém Facebooku odtajnila, kolik kusů Final Fantasy 15 (Alza.cz) zde od premiéry koncem listopadu zatím prodala.

"V České republice bylo do dnešního dne prodáno napříč platformami celkem 1657 kusů. Série FF u nás není tolik oblíbená, jako v zahraničí, ale přesto se na naše poměry jedná o velmi vysoké číslo."

K publikování tohoto údaje došlo v souvislosti s tiskovkou Square Enix, které se pochlubilo překročením hranice 6 miliónů prodaných kusů ve světě (součet expedic krabicovek a digitálek).

Domácí hráči si tak mohou udělat obrázek o velikosti našeho trhu, který ve srovnáním se západními zeměmi stále patří spíš mezi trpaslíky, od čehož se pak odvíjí i vše ostatní. Nutno ovšem dodat, že Final Fantasy 15 vzniklo pouze pro PS4/X1, nikoli pro PC, takže z tohoto pohledu to zase není tak málo.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments