Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Do redakcí rozeslány videokazety Resident Evil 7

Se vzkazem na VHS přehrávači.

Že Capcom v marketingové kampani Resident Evil 7 (Alza.cz) nemá hluboko do kapsy, to demonstruje třeba pořádáním akce v centru Londýna. Nyní k tomu přidal něco dalšího, co nebývá úplně zvykem a co vyvolalo podzvižení.

Do redakcí zahraničních médií poslal velké a těžké krabice, ve kterých se bohužel nenacházela review-verze (ta prý bude až těsně před datem vydání 24. ledna), nýbrž stará videokazeta od TDK s názvem média, kterému byla adresována.

Aby byla na čem přehrát, neváhal tvůrce hry přiložit skutečný, funkční videopřehrávač VHS kazet od Sony, model SLV-678HF, který byl na trhu někdy v 1998 a už se dávno nevyrábí. Dokonce i s patřičnými kabely, což asi ve větším počtu (pro vícero různých médií) nebyla sranda sehnat:

Problém byl, že Polygon nenašel televizi, do které by takové prehistorické zařízení mohl zapojit. Jiná média jako EGM v této doprovodné "hře" (hlavně pro nažhavení redaktorů) byla úspěšnější, takže se jim povedlo tajemnou videokazetu spustit a natočit její obsah na YouTube.

Watch on YouTube

Perfektně ladí s námětem Resident Evil 7: na amatérských záběrech je zobrazen vystrašený muž, který hovoří o tom, že je uvězněn v domě, kde ho prý děsně týrají a snaží se přivolat záchranu, resp. dostat o tom informaci do médií jako právě Polygon. Bohužel video je z nějakého záhadného důvodu odstraňováno z YouTube, ale naštěstí ho fanstránka Rely on Horror replikovala. Bezva nápad, ne?

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 7: Biohazard

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments