Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Michael Pachter: Nintendo Switch je příliš drahé

Podle něj nemá ani bombastické hry.

Určitě na to všichni čekali a už je to tady. Známý herní analytik Michael Pachter sdělil do světa svůj verdikt nad Nintendo Switch.

Podle něj je absolutně největším problémem nové konzole cena. Většina lidí očekávala cenu 249 dolarů, velcí optimisté dokonce 199 dolarů. Nintendo Switch se ale bude v Americe prodávat za 299 dolarů, což může být problém - zejména, když se za stejnou cenu prodává výkonnější PS4 Slim a Xbox One S.

Watch on YouTube

Michael Pachter věří, že za 199 dolarů by byly prodeje senzační. Takhle si není příliš jistý. "Konzole je dražší, než jsem doufal nebo předpokládal. Myslel jsem si, že za 200 dolarů by to byla senzační cena, za 250 by pořád byla konkurenceschopná, ale 300 dolarů se mi zdá trochu moc, zejména, když jsou i další konzole za tuto cenu. Myslím, že se bude prodávat dobře Nintendo fanouškům, ale pro většinu lidí to bude až druhá konzole," řekl. Dodává navíc, že za tuto cenu lze koupit PS4 Slim nebo Xbox One S i s hrami zdarma.

Watch on YouTube

Analytik věří, že se ve fiskálním roce 2017 prodá jeden milion kusů Nintendo Switch (fiskální rok končí 31. března), ale Nintendo očekává prodeje alespoň dva miliony. Další rok by se podle Pachtera mohlo prodat 5 milionů kusů. "Prodeje po prvním roce bude ovlivňovat softwarová podpora třetích stran, ale nepříliš výkonný Switch jich asi zase tolik nepřiláká," myslí si.

Watch on YouTube

Také se mu nelíbí příliš vysoká cena přídavků ke konzoli a podpora třetích stran vypadá zatím spíše na porty PS3 a Xbox 360 her. "Pokud se Switch nebude prodávat příliš dobře, i tahle podpora bude jako u Wii U upadat."

Cena Nintendo Switch u nás bude nejspíše 8990 Kč, jak uvádí Alza.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments