If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeští vývojáři z BadFly vyhrožovali novinářům, aby nepsali špatné recenze

Ajaj.

Vývojáři sci-fi střílečky Dead Effect 2, která nedávno vyšla na PlayStation 4 a Xbox One, podle všeho vyhrožovali novinářům, aby nepsali špatné recenze.

BadFly Interactive jsou česká vývojářská firma se sídlem v Uherském Hradišti a PS4 verze jejich hry vyšla teprve tento týden. Na Steamu je k dispozici ale už od května 2016.

Spoluzakladatel a kreativní ředitel Lubomír Dykast, který dříve pracoval v 2K Czech, poslal herním webům e-mail s nabídkou kódu hry k recenzím, což se dělává, když chce někdo, aby se o jeho hře vědělo. Tyto e-maily ale obsahovaly nečekanou hrozbu.

Potud je ještě všechno v pořádku. Indie vývojáři rádi upozorňují, že na hře nepracovalo tisíc lidí jako třeba na sérii Assassin's Creed.

To už je trochu problém. Vlastně BadFly říkají, že když napíšete špatnou recenzi, dostanete u nich ban.

Cover image for YouTube videoDead Effect 2 - Official PC & Console Release Trailer

Když se celá kauza objevila na COGconnected, Martin Pospíšil z BadFly přiznal, že to byla chyba a že chtěli prostě jen říct, že jsou malé studio. Poučili se, podle jeho slov, ze své chyby. Chtěli hlavně říct, že schválně vytvořili béčkově hororovou střílečku, ale někteří recenzenti je porovnávají s Left 4 Dead nebo Mass Effect. "Existují recenzenti, kteří jsou spíše trollové píšící neobjektivní recenze. Ta poslední věta byla určená jim. Nechtěli byste posílat hru zadarmo někomu, kdo bezdůvodně zničí vaší hru v recenzi. Každá negativní recenze může mít na studio velký vliv, zejména pokud vyjde ještě před vydáním hry." Tak jako tak ale větu z e-mailu vyjmuli.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Effect 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments