Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gabe Newell z Valve vysvětluje, proč nechtějí dělat hry na konzole

Teď hodně milují PC.

Valve na předchozí generaci konzolí vydávali své hry. Vyšel The Orange Box, Portal 2, oba Left 4 Dead a Couter-Strike: Global Offensive. Jak se ale zdá, na současnou generaci konzolí nic Valve vydávat nebude.

"Jsme hodně frustrovaní, když musíme pracovat na zahradách se stěnami okolo," řekl Gabe Newell na setkání s novináři Eurogameru. "Chcete například mluvit s někým, kdo dělá plánování produktů na konzolích o free-to-play a oni vám řeknou, že free-to-play není dobrý nápad."

Valve má hned dvě velké free-to-play hry, které jsou pro ně velmi úspěšné - Dota 2 a Team Fortress 2.

"Máme případy, kdy updatujeme produkty pětkrát až šestkrát denně a když jsme měli původní Steam App na iOS, tak jsme ji vydali a pak jsme poslouchali názory a hned druhý den jsme měli připravený update. Ale nebyli jsme ho schopní vydat šest měsíců! A nemohli jsme zjistit proč, prostě nám to neřekli. To je život, který v tomhle prostředí žijete. Pak ho vydali a zase nám neřekli proč nakonec," vysvětlil Gabe Newell.

Podle jeho slov se snaží být přímo v komunikaci se zákazníky, ale když mají nejistotu s updaty, nemohou tak fungovat. "Jsem si jist, že jiní jsou v tomto prostředí velmi úspěšní, ale naše DNA nefunguje dobře, když se někdo snaží vložit spoustu procesu mezi nás a zákazníky."

Když se ho Eurogamer zeptal, zda publikování na nových konzolích je teď už snazší, odpověděl pouze: "Teď milujeme PC. Hodně."

Read this next