If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předčasné zahájení prodeje Horizon Zero Dawn

+ kdy budou recenze?

Jak už to tak bývá, zásadní hra sezóny se dostala do oběhu předčasně. Může za to tentokrát některý ze španělských obchodů, patrně v Latinské Americe.

Jeden šťastlivec tam získal originálku Horizon Zero Dawn (Alza.cz) v předstihu a pochlubil se její fotkou na NeoGAFu.

Stalo se tak dlouhé dva týdny před oficiálním termínem vydání na přelomu února a března. Že nejde o ojedinělý případ, dokládají tuny vytípaných screenshotů, které se začaly objevovat na Imgur a fórech 4Chan, než je výrobce sprovodil ze světa.

Jak sdělil jeden insider, zahraniční obchody prý dostávají takové velké hry s několikatýdenním náskokem, aby se předešlo logistickým problémům v zásobování a vyhovělo se očekávané masivní poptávce ze strany zákazníků.

Na balíku se prý obvykle nachází výrazné varování, že se titul nesmí prodávat dříve než 28. února 2017. Pokud to někdo poruší, čelí pokutě až 200 tisíc eur, což by bylo pro mnohé obchůdky likvidační, dokáže-li je tedy vydavatel vypátrat.

Momentálně už mnozí recenzenti tuto PS4 exkluzivitu hrají (download má 43 GB), aby dokázali přinést recenze v pondělí 20. února v 9 hodin středoevropského času, na kdy Sony stanovila oficiální - vzhledem k termínu poměrně časné embargo. Běžným smrtelníkům nezbývá než trpělivě čekat, třeba u poslechu ústřední melodie Horizon:

Cover image for YouTube videoHORIZON: ZERO DAWN SOUNDTRACK | MAIN THEME | TRAILER MUSIC REMADE

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Horizon: Zero Dawn

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments