Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One je asi konzolí z jiné planety

A nej důkaz pro "Play Anywhere".

Pravda, není to úplně originální, když to samé spáchali už před pěti lety EA Czech s Mass Effect 3 a později třeba sonda z Destiny. Když ale někdo udělá něco navíc, než jen rozeslání tiskové zprávy médiím, je potřeba to ocenit.

Německý Microsoft se k příležitosti vydání tématicky laděného Halo Wars 2 (Alza.cz) rozhodl poslat Xbox One S do vesmíru. Na terase kancelářského komplexu v Mnichově ho zachytili pod balón a celý let samozřejmě snímala kamera. Škarohlídi tak mají o argument více, proč je tahle konzole z jiné planety:

Watch on YouTube

Chytře na celém počinu působí, že komunitní manažerka zařízení vybavila ještě sloganem "Xbox Play Anywhere" (program pro sdílení jednou koupené hry na PC i X1), který je se zeměkoulí na pozadí vážně impozantní.

Balón pochopitelně při dosažení určité výšky, zde skoro 34 kilometrů, v atmosféře praskl, takže z teploty -52 stupňů Celsia následoval rychlý pád zpět na zemský povrch. Celá operace trvala dvě hodiny a maximální rychlost prý činila 250 kilometrů za hodinu.

To nezajímavější - tedy jak obětovaný bílý Xbox One S vypadal po dopadu do zasněženého lesa nějakých sto kilometrů od místa vypuštění, kam se celý štáb ihned vypravil služebními vozy - bohužel Microsoft neukázal. Možná později v dokumentu o zákulisí natáčení...?

Read this next