Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Distributor Torment vybízí k finanční podpoře neoficiální češtiny

Jak na to? A co za odměnu?

Dosud to fungovalo tak, že domácí distributoři buď neoficiální překlady tiše trpěli nebo je maximálně jen okrajově zmínili. Nic jiného dělat nemohli, aby si proti sobě nepoštvali zahraniční partnery (obří vydavatelské domy), kteří jim často v požadované lokalizaci vystavili stopku a nelíbilo by se jim dělat něco za jejich zády.

Dnes to však změnil královohradecký Playman, jehož zástupce Petr Kučera v tiskové zprávě vyzval fanoušky, aby finančně podpořili zrod neoficiální češtiny pro zítra vycházející Torment: Tides of Numenera pro PC/PS4/X1 (Alza.cz). Něco takového tu ještě nebylo, proto citujeme v kompletním znění:

Na stránce překladatele Farflame, kterého si všichni váží za předešlé češtiny, najdete odměny za výpomoc v podobě klíčů na Steam pro jiné hry. I číslo bankovního účtu, kam můžete poslat příspěvek v libovolné výši.

Důležité ovšem je, že zasláním financí není podmíněno samotné poskytnutí češtiny, tzn. neoficiální čeština se samostatně nebude prodávat za peníze (bude pro všechny hned normálně volně ke stažení), jako to někteří "vykukové" zkoušeli např. u GTA 5 a nebylo to legální.

"Děkujeme za veškerou vaši podporu, protože podpora ze strany obchodů už zřejmě není taková, jaká bývala (týká se jen těch největších komerčních titulů). Vážíme si toho a rádi bychom to našim přispěvovatelům v budoucnu trochu oplatili. Proto plánujeme, že je nenásilně zviditelníme v češtině Tormentu. Bylo by to formou krátkého příběhu, který by zapadal do prostředí a nepůsobil rušivě. Mám pro to vhodný nápad. Nepoužili bychom ničí jména, jen přezdívky nebo zkrátky podle přání dotyčných. Proto prosím, abyste do zprávy pro příjemce uváděli své přezdívky, které pak využijeme. Pokud ne, nějak to uděláme, ale bylo by to tak lepší," nastínil Farflame nový nápad, jak se chce odvděčit.

Naše recenze tohoto oldschoolového RPG od Jiry Sládka vyjde už zítra, 28. února, v 9 hodin ráno - na hraní plného Torment měl na současné poměry nevídaných 14 dnů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Torment: Tides of Numenera

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments