Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bolívie si stěžuje na své vyobrazení v Ghost Recon Wildlands

+ reakce UbiSoftu.

Příští týden vycházející hra vyostřila diplomatické vztahy mezi dvěma zeměmi. Částečně je na vině technologický pokrok a až příliš realistické zpracování prostředí v této týmové akci.

Vláda Bolívie prostřednictvím ministra vnitra podala oficiální stížnost francouzské ambasádě ohledně způsobu vyobrazení jejich země v Ghost Recon Wildlands (Alza.cz). Francii z toho důvodu, že je sídlem UbiSoftu.

Bolívie je ve hře vykreslena jako ráj překupníků s drogami, mexických kartelů a násilných vojenských bojůvek. Odteď proto mnohým hráčům automaticky naskočí tato asociace, byť to ve skutečné Bolívii tak drsné není a na rozdíl od některých jiných jihoamerických je považována za relativně bezpečnou zemi.

"Máme nárok na učinění právních kroků, ale nejprve preferujeme řešení diplomatickou cestou," uvedl Carlos Romero, ministr země, která je po Peru a Kolumbii třetím největším světovým vývozcem koky, používané k výrobě kokainu.

UbiSoft se však všemu víceméně vysmál a asi těžko lze čekat, že by kvůli tomu měnil dějiště (naše nedávné dojmy) či ji stáhl z oběhu. Maximálně tak asi v budoucnu vymaže z domovské stránky název země či předělá trailery, ale stejnak už o tom zasazení všichni ví, včetně téměř sedmi milionů účastníků bety:

"Hra je dílem fikce a Bolívie byla zvolena jako její pozadí kvůli pozoruhodné krajině a bohaté kultuře. Přestože zápletka pojednává o jiné realitě, než jaká dnes existuje v Boívii, věříme, že herní svět je velmi blízko reprezentaci překrásné topografie země," uvedl mluvčí výrobce pro Reuters. Francouzská ambasáda v La Pazu se k incidentu zatím nevyjádřila.

Read this next