Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 14. března

Statistiky Horizon, volby a hry, PC demo Halo Wars 2, vandalové do parku, přednáška o Zeldě...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Kolik už hráči Horizon Zero Dawn zabili krocanů a dalších nepřátel?

- Do průměru uživatelských recenzí na Steamu se už odteď nebudou počítat ty od lidí, kteří danou hru pouze dostali jako dárek (a podobně), tzn. nestála je ani korunu.

- Ke stažení už je i PC verze dema RTS Halo Wars 2, předtím vypuštěného jen na X1. Download pro Windows 10 má 16 GB, obsah zůstal stejný jako na konzoli.

- Nier Automata neměla dostatečně velký rozpočet na to, aby pro ni vznikla smysluplná DLC, přiznal s japonskou upřímností její tvůrce.

- Jarní update přidá 11. dubna do Planet Coaster vandaly, kapesní zloděje a bezpečnostní kamery, takže návštěvníci vašeho parku budou nespokojeni a budete to muset napravit. Vedle toho do hry přidá zdarma tři horské dráhy a další atrakce.

- Australská Strana zelených před tamními volbami slíbila, že nasype 4 miliony dolarů nezávislým vývojářům během čtyř let na jejich rostoucí náklady. Umíte si něco takového představit v ČR?

- A ještě jednou něco podobně progresivního: Švédský politik streamuje hry, konkrétně Hearthstone, protože to je prý místo, kde jsou lidé (voliči).

- Rocket League už se na PC/PS4/X1 prodalo 10,5 milionu kusů, ale pokud by se do toho započítaly i downloady v rámci PS Plus a hráči ve split-screenu, bylo by na 29 milionech. Každý z posledních měsíců překonal počet odehraných her a aktiních hráčů, v únoru nárůst o neuvěřitelných 600 tisíc.

- Amazon se ani nesnaží popírat, že platí lidem za to, že používají jeho Lumberyard engine.

- Spoluzakladatel Command and Conquer, Louis Castle, jde makat do Amazon Game Studios v Seattlu, ale nečekejte nějakou RTS, nýbrž jen dohled na streamovaný multiplayerový titul Crucible.

- Tomb Raider z roku 2013 vyšel už i pro Nvidia Shield.

- Kompletní hodinová přednáška o Zeldě z GDC je nyní k dispozici:

Watch on YouTube

Read this next