Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 11/2017

Ryzen 5 nečekaně brzy, dvě myši v recenzi a Legion od Lenovo.

- Kingston začal prodávat headset Cloud Revolver S se zvukem 7.1. Oproti konkurenci zde prostorový zvuk získáte okamžitě po zapojení a nemusíte instalovat dodatečné ovladače a další software. Model nabízí odnímatelný mikrofon, HyperX paměťovou pěnu a dalších vychytávky.

- V nové recenzi si můžete přečíst, jak se používá levná a počmáraná myš Doodle od výrobce Connect IT. Za tu cenu se nejedná o špatnou volbu, pokud vás tedy nebude omezovat poměrně nízké maximální DPI. Myš navíc můžete vyhrát v probíhající soutěži.

- Testy výkonu řady AMD Ryzen 5 budou až za nějaký čas, to ale nezastavilo nadšence před tím, aby 4jádrový Ryzen otestovali už nyní. Posloužil nejvýkonnější model Ryzen 7 řady, kterému byla deaktivována polovina jader a paměti. Výsledek ve hrách by tak mohl nabídnout celkem přesný odhad, co od střední třídy čekat.

- Herní hlodavec MasterMouse S od Cooler Master je další myš, o které si můžete přečíst v nové recenzi. Za vyšší cenu než u Doodle dostanete renomovanou značku, znatelně více DPI a také nastavitelné RGB podsvícení.

- Zatímco „dostupnost ve druhém kvartálu" velmi často znamená až poslední měsíc - červen, tak AMD novou řadu Ryzen 5 uvede už 11. dubna. Slíbena byla právě na Q2, každopádně takto blízké zahájení prodeje je určitě milé překvapení. Čekat můžete čtveřici modelů, dva 6jádrové a dva 4jádrové. Mrknout se můžete rovněž na očekávané české ceny, nejlevnější čip má stát pod 5 tisíc. AMD se bude snažit zaujmout hlavně poměrem cena/výkon.

- Legion by Lenovo, což je nová herní značka známého výrobce, budeme vídat častěji. První dva notebooky jsou jenom takový lehký start, čínský gigant má v herním segmentu velké plány. Uvede další notebooky, konfigurace a dojde také na desktopy. K tomu všemu si můžeme přičíst různé herní akce a periferie. Lenovo tak má něco podobného jako Asus s ROG.

- Nebaví vás okoukané tmavé klávesnice? Zalman má něco právě pro vás. Chystá se uvést bílou edici své nejlepší mechanické klávesnice ZM-K900M. Kromě jiné bravy přinese mírně odlišné Kailh spínače, jinak je identická. Originální černý model stojí asi 2600 Kč, cenu White Edition zatím neznáme.

Read this next