Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odpočítávání do nového dílu Total War

Co lze zatím zjistit?

Taková vábení hráči vyloženě milují. Nač něco suše rovnou oznámit, když lze po pár týdnů hrát s příznivci i médii takovou hru na schovávanou, postupně házet jen letmé náznaky a vzbudit tím ještě větší zájem než normálně?

Na oficiální homepage Total War běží nějaké odpočítávání, které skončí příští pátek, 31. března. Samozřejmě nikdo neví, o co se má jednat.

S největší pravděpodobností to bude úplně nový díl série Total War (Alza.cz), tentokrát zasazený do dosud neprozkoumaného období historie - namísto toho fantasy ve Warhammeru, kterého asi Creative Assembly musejí mít po hromadě přídavků už plné zuby.

V tuto chvíli lze pouze spekulovat, co znamená ten obrázek na pozadí odpočítávání: zamlžená krajina a jakousi strukturou v dálce, která připomíná nějaký chrám či pyramidu. Že by Indočína, co třeba Angkor Wat z Kambodžy? Nebo snad něco z Latinské Ameriky? To by tam ale asi nebyly tyhle stromy, netypické pro rovníkovou oblast.

Na Redditu a spol. fanoušci vydedukoali, že by to mohla být Lustria z Warhammeru pro druhý díl ze zamýšlené trilogie, ale možná to je jen falešná kouřová stopa. Nezdá se nám moc, že by studio jelo jen po jedné koleji, ani ne rok po jedničce oznámilo dvojku a nepřihodilo mezi to hru z úplně jiného období.

Ohledně historického Total War bylo nedávno řečeno: "Tento zásadní díl je už v plné výrobě, design hry je pevně uzamčen a na plné obrázky běží výroba podladů. Hra si zachová silný důraz na design postav, přičemž klíčové osobnosti daného období považujeme za priority. Po celém studiu jsou vylepšeny rendery a bojové animace také žádné oko nepřehlédne."

Read this next