If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zahraniční recenze Persona 5: Prý jde o nejlepší japonské RPG desetiletí

Máte rádi japonské RPG? Tuhle musíte mít.

Persona 5 se začne od 4. dubna prodávat na PS4 a PS3, ale už nyní vycházejí první recenze. A z nich je patrné, že ačkoli se na toto japonské RPG čekalo mnoho let, to čekání za to stálo. Někteří dokonce mluví o tom, že jde o nejlepší JRPG za posledních minimálně deset let.

"Persona 5 je naprosto klíčové japonské RPG, které definuje žánr a zařazuje se po bok takových velikánů jako je Chrono Trigger a Final Fantasy 7," píší ve své nadšené desítkové recenzi VG247. Právě ti hru označují za nejlepší japonské RPG dekády. V nadšení samozřejmě nejsou osamocení.

Cover image for YouTube video

Polygon hodnotí hru známkou 9/10. "Persona 5 úspěšně posouvá sérii do nových výšin a ačkoli má pár chybiček, neztrácí ani trošku ze své barvité osobnosti." Game Informer dal hře známku 93 procent. "Pokud první hodiny Persona 5 působí jako začátek obrovské knížky, poslední hodiny jsou jako dočtení takové knihy - jste stejně smutní jako při otáčení poslední stránky. Po 100 hodinách hraní byly všechny moje otázky odpovězeny, rozuměl jsem postavám, znal jsem ten svět a bavil jsem se na každém kroku. Stanete se obyvatelem Persona 5 a ta hra má schopnost vás transportovat do svého světa jako máloco jiného."

Naši američtí kolegové na USGamer se nebáli dát hře plné hodnocení 5/5. "Persona 5 má sílu čapnout za srdce dlouholeté fanoušky, ale i zcela nové hráče," píší. Také britští kolegové označili Persona 5 nejvyšší známkou.

Prozatím je průměrné skóre hry na Metacritic 94 procent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Persona 5

PS4, PS3

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments