Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 15/2017

Ryzen 5 v prodeji. Nové Radeon karty již brzy a ultra-široký monitor.

- Bezpochyby největší událostí v hardwarovém světě byl v uplynulém týdnu příchod procesorové řady Ryzen 5 do obchodů. Vybírat můžete z celkem čtyř modelů, výkonnější nabízejí šest jader a druhá polovina „pouze" čtyři. Hráči mají zájem hlavně o výkonnější modely a ty začínají v obchodech docházet.

- Pomalu se blíží další čipset pro nové procesory AMD Ryzen. A320 je ten nejméně vybavený a najdete ho hlavně na levnějších deskách. MSI je jedním z prvních, kdo desky s A320 připravil a nabídne zatím pětici modelů.

- Nvidia chystá na konec měsíce tajemné odhalení. Je celkem otázkou, co to vlastně bude. Grafických karet bylo představeno dostatek a také Shield TV má už v prodeji verzi pro letošní rok. Co tipujete? Bude to něco nového okolo GeForce Now?

- Velmi levná mechanická klávesnice s logem Zalman, stylová skříň na motivy Portal či výrazně levnější GeForce GTX 1080. To je jenom část zajímavého hardware za uplynulý měsíc.

- Tak už víme, kdy AMD představí nové grafické karty Radeon. Stane se tak 18. dubna. Ovšem záleží, jestli kapku vylepšenou Polaris architekturu považujete za novou řadu. Svoje karty se chystá ukázat minimálně Sapphire a PowerColor.

- Samsung chce koncem roku pořádně změnit definici širokého monitoru. Chystané monstrum má poměr stran 32:9. Prakticky se jedná o dvojici Full HD monitorů vedle sebe s přidaným prohnutím.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments