Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 16/2017

Jak vybrat myš? RX 500 karty oficiálně. Levnější mechanika od Logitech.

- AMD podle očekávání představilo řadu grafik Radeon RX 500. O žádné překvapení se nejedná, jde o mírně vylepšenou předchozí řadu. Nově ale koupíte také levný model RX 550, pokud nemáte extra požadavky na výkon.

- Výběr myši není vůbec sranda. Snadno vyberete špatně a pak vám to myš připomene při každém používání PC. Nemusíte ale zoufat. Jak vybrat myš vám poradí podrobný návod. Na co se vyplatí dávat pozor? A co jsou zbytečnosti? To vše se dozvíte.

- MSI opravdu chce, abyste si vybrali jejich desku pro Ryzen procesor. Výrobce totiž představil dalších pět modelů, takže se celkový počet vyšplhal na 22. Dost jich jsou varianty na ty dřívější, ale dorazila třeba edice Krait Gaming.

- Vlastní grafiky z řady RX 500 představilo třeba Gigabyte. Dost jich najdete pod značkou Aorus, výběr je tak tradičně bohatý.

- Logitech G413 je nově odhalená mechanická klávesnice a se svými předchůdci toho má společného překvapivě málo. Výrobce se rozhodl pro tradiční design a rozložení. Cenovka je oproti dalším Logitech klávesnicím příznivější a na výběr budou dva barevné modely.

- Pecková sluchátka Razer Hammerhead přivítala dvě nové varianty. Již brzy se začne prodávat Bluetooth model pro fanoušky bezdrátu a také Lightning varianta pro připojení k iPhone a iPad.

- RX 500 grafiky koupíte také od MSI, zatím byly představeny modely z řad Gaming a Armor. Tradičně je nabídka dost bohatá.

- Novinka v podobě RX 550 se už brzy dočká odpovědi „zelených". Nvidia připravuje kartu GeForce GT 1030, kterou má představit v polovině května.

- S novými RX 500 grafikami samozřejmě nesmí chybět ani Sapphire. Kromě Nitro+ karet jsme se dočkali nové řady Pulse. Pokud oželíte nějaký ten megahertz na jádře, tak výběrem Pulse můžete celkem dost ušetřit. Překvapení v nabídce pak představuje RX 570 s 8 GB paměti.

Read this next