If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pátek třináctého vyjde jindy než ve správný den

Rozsekaná hra jako oběti vraha.

Brutální hra inspirovaná stejnojmennou filmovou sérií zná své datum vydání. Nevyjde v pátek třináctého, jak by se podle názvu správně slušelo, nýbrž jindy: v pátek 26. května 2017. Jen tedy vynásobíte obě čísla dvěma, což je schválitelné.

Friday the 13th: The Game bude nejprve asymetrickou multiplayerovou hrou, kdy se skupinka až sedmi výtečníků pokouší utéct před masovým vrahem Jasonem, který je pronásleduje a po dostihnutí provádí velmi nešetrné popravy - k vidění i v nejnovějším traileru:

Cover image for YouTube videoFriday the 13th: The Game - Launch Date Announcement

To vše na třech mapách (Camp Crystal Lake, Higgins Haven a Packanack Lodge), které se naučíte nazpaměť, než během letních prázdnin vyleze slibovaný update zdarma přidávající singleplayer. Ten pak k hraní nebude vyžadovat předplatné PlayStation Plus či Xbox Live Gold, na rozdíl od prvotní online verze.

Vydavatel Gun Media zdůraznil, že současné oznámení data se týká jen digitální verze. Krabicovka za plnou palbu 60 dolarů bude k dostání až později, včetně těch singleplayerových scénářů.

Hra původně vznikla jako kickstarterový projekt, který vybral 820 tisíc dolarů. Tvůrci se jinak omluvili, že došlo k tolika zpožděním, za což prý zčásti mohlo i proklepnutí od ratingových organizací v řadě zemí, kde hrozil zákaz, ale nakonec všude dostala zelenou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Friday the 13th: The Game

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments