Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stopka pro Red Dead Redemption GTA5 mod

Výrobci hry se nelíbil.

Hořkou pilulku musí spolknout fanoušci, kteří tři roky nadšenecky pracovali na konverzi mapy z jedné populární hry Rockstaru do jiné.

Poté, co před pár dny vypustili (nyní už odstraněný) trailer, se jim ozvali právníci Take 2 (tedy nikoli samotný Rockstar), kterým se celá aktivita pranic nepozdává a požádali je o zastavení prací na tomto projektu.

Mapu z prvního dílu Red Dead Redemption si tak v Grand Theft Auto 5 na PC (Alza.cz) nezahrajete. Jedinou dostupnou cestou nadále zůstane placená streamovací služba PlayStation Now nebo počkat si do letošního podzimu na Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

"Potvrzujeme, že s projektem končíme, protože nás s touto žádostí kontaktoval výrobce. Díky všem za podporu, bavilo nás to, ale nakonec nic nevznikne, omlouváme se," napsal vedoucí projektu Mr. Leisurewear na gtaforums.

Později dodal, že se bojí, že by ho žalovali za to, že provádí reverzní inženýrství duševního vlastnictví vydavatele Take 2, což v Evropské unii není legrace. Prý chápe, že se snaží chránit svou značku.

"Nikdy jsme nechtěli převádět příběhový režim z RDR do GTA5, to by bylo velmi složité, pouze herní mapu a vlastní přídavné skripty. Vlastníme legální kopie obou her, takže jsme se domnívali, že to je v pořádku," poněkud naivně uzavřel smutnou výpověď.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments