If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Denuvo v Prey padlo, ale pomohlo k nejprodávanější hře týdne

Účel splněn?

Lze pouze spekulovat, jestli by se tohoto výsledku dosáhlo, nebýt přítomnosti dříve obávané a stále nejúčinnější protikopírovací ochrany na PC. Určitá souvislosti mezi tím však nejspíš bude a účel - bránit hru v nejžádanější době okolo premiéry - tak byl víceméně splněn.

Po dobu celkem 10 dnů od vydání 5. května se DRM Denuvo povedlo ochránit Prey (Alza.cz) před piráty. Až teprve dnes bylo prolomeno, což není nejrychlejší rekord (Resident Evil 7 za 5 dnů), ale ani nejpomalejší (Dragon Age Inqusition, Just Cause 3, FIFA atd.). Odstraní teď Bethesda patchem Denuvo, jako to udělala u DOOM?

Prey se možná i díky tomu stalo nejprodávanější hrou minulého týdne ve Velké Británii (napříč všemi platformami), když si vyměnilo čelo hitparády s Mario Kart 8 Deluxe. Podobné pořadí panuje například ve Francii. Je to poprvé od Fallout 4, co to Bethesda dokázala.

Oproti debutovému týdnu poklesl zájem o Prey pouze o 32 procent, což je velmi dobré, protože obvykle to bývá např. o 70 procent. Přičítat to lze politice Bethesdy, která neposkytla nikomu review-verzi v předstihu, takže recenze vylézaly až postupně v době po vypuštění do obchodů a zákazníci asi čekali na verdikty před koupí.

SteamSpy zatím hlásí přibližně 200 tisíc majitelů PC verze Prey, na tento žánr solidní číslo. Celý žebříček na Gamesindustry.

Cover image for YouTube videoPrey – PC 4K UHD Min vs. Max Graphics Comparison with Frame-Rate

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Prey

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments