Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nezastavitelné Grand Theft Auto 5 na 80 milionech kusů

+ odbyt Mafia 3, slabší rok 2K.

Když řekneme, že se prodává jako rohlíky, mohlo by to být vnímáno jako urážka. Každopádně jeho výsledky jsou naprosto neuvěřitelné.

Grand Theft Auto 5 (Alza.cz) překonalo hranici 80 milionů prodaných kusů, pochlubili se Take 2. Z toho tvoří tři čtvrtiny krabicová verze, jen čtvrtinu digitálka, prý díky příchodu nového publika ke konzolím PS4/X1.

GTA5 spolu s GTA Online (to s rekordním rokem) tak logicky patří k největším přispěvovatelům do tržeb tohoto vydavatele. Pozadu nezůstala ani Mafia 3 s dosavadní expedicí do obchodů 5 milionů kusů, zatímco Civilization 6 je na 2 milionech kusů a NBA 2K17 na téměř 8 milionech kusů.

Výrazně meziročně prý roste i digitální distribuce a útraty zákazníků za dodatečný obsah či služby, což Take 2 zajistí, že i bez Red Dead Redemption 2 je údajně čeká výnosný fiskální rok (ten od dubna 2017 do března 2018). V něm budou mít nezvykle jen dva nové tituly, oba sportovní: nový ročník basketu NBA a nový ročník wrestlingu WWE, ale vynahradí to pokračující příjmy z GTA5.

Vedle toho oznámili, že někdy ve fiskálu 2019 - patrně na podzim příštího roku - vydají "vysoce očekávaný nový titul z jedné z největších značek 2K". Všichni hned začali spekulovat, o co by mohlo jít, dle našeho názoru je to jasné: Borderlands 3 (březnové tech-demo).

Read this next