Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poslední poutáky na tajemný příběh Get Even

Scénáristé vás navnadí.

Čiré tajemno, že z toho moc rozumu nepoberete. Úmyslně taková jsou poslední reklamní videa na tento pátek vycházející hororovou FPS Get Even pro PC/PS4/X1 (Alza.cz). Vizuální stránkou asi nikoho neohromí, ale příběh by měl být zajímavý (viz konec článku).

Nejprve bloudění s pistolí v ruce po vybydleném domě se zadělanými okny a grafiti na zdech, kde se ve vedlejší lince vyprávění řeší, kdo je Red, a dojde přitom i na přetočení času zpět.

Watch on YouTube

Předešlé video je o posedlosti: čím dál totiž postava postupuje, tím více má pocit, že je šílená. Zavítáte s ní na hřbitov, uvidíte zbraň s přidělaným mobilem pro snazší navigaci po mapě a ve flashbacích zavzpomínáte na poklidný rodinný život, než byla dívka někým unesena.

Watch on YouTube

Atmosféra by se pak dala krájet v návštěvě zvláštní párty, kde někdo bláznivý v klobouku předvádí hereckou exhibici, zatímco pije kávu a na stole hoří svíčky vedle starého magneťáku, než zaslechnete volání o pomoc, patrně v improvizovaném vězení.

Watch on YouTube

O něco chytřejší budete po absolvování vývojářského deníčku, v němž dva britští scénáristi Get Even hovoří o inspiraci televizními pořady o iluzionistech. Při psaní se prý řídíli dvěma pravidly: jestli je něco cool a zda to dává smysl. Dostali prý totální svobodu, co s herními podklady spáchají, zatímco s vývojáři v Polsku ze studia The Farm 51 komunikovali přes Skype.

Watch on YouTube

Hra sice vypadá jako horor v pohledu z vlastních očí, ale později vám prý docvakne, že je něčím, co tu ještě nebylo. V nastínění příběhu nechtějí jít autoři dál, než že se snažíte někoho zachránit a poskládat si mozaiku informací. Někdy to prý v danou chvíli ani nevypadá, že jste učinili důležité rozhodnutí s konsekvencemi, to zjistíte až časem. Deset až dvanáct hodin budete s nechápavým kroucením hlavou objevovat, co se to sakra okolo vás děje, abyste teprve v posledních pěti minutách pochopili smysl všeho.

Read this next